عملکرد:

کمک به ساخت پروتئین و حفظ توده عضلانی

جلوگیری از تخریب پروتئین‌ها در ورزشکاران

کمک به کاهش وزن

تقویت سیستم ایمنی

ورزشکاران و مصرف پروتئین:

مصرف پروتئین‌ در کنار رژیم غذایی سالم و برنامه ورزشی، نقش مهمی در رشد و حفظ توده عضلانی ایفا می‌کند. مکمل کازئین یکی از مکمل‌های پروتئینی محبوب در میان ورزشکاران به ‌ویژه بدنسازان است که از شیر استخراج می‌شود. کازئین تمامی آمینواسیدهای ضروری و مورد نیاز برای رشد و ترمیم بدن را تامین می‌کند، به‌همین دلیل یک منبع پروتئینی کامل به ‌شمار می‌رود.

پودر کازئین چیست؟

شیر حاوی دو نوع پروتئین است: کازئین و وی. کازئین 80% و وی 20% پروتئین شیر را تشکیل می‌دهد. مانند سایر پروتئین‌های حیوانی کازئین یک منبع پروتئینی کامل و با کیفیت بالا به شمار می‌رود، چرا که تمامی آمینواسیدهای ضروری مورد نیاز بدن را تامین می‌کند. همچنین کازئین حاوی پروتئین‌های خاص و ترکیبات بیواکتیو است که برای سلامتی مفید اند.

کازئین به آهستگی آزاد شده و به آهستگی نیز در روده جذب می‌شود. به این معنی که سلول‌های شما را به میزان کم اما در مدت زمانی طولانی‌تر با آمینواسیدها تغذیه می‌کند. این پروتئین آنتی کاتابولیک است؛ به‌علت سرعت هضم پایین، تخریب پروتئینی را درون بدن کاهش می‌دهد و ذخایر پروتئینی سلول‌های عضلانی را ثابت نگه می‌دارد. به‌این ترتیب حتی زمانی که بدن به‌صورت طبیعی در حال تخریب عضلات است، از تخریب عضلانی جلوگیری کرده و به پروتئین‌سازی کمک می‌کند. تخریب عضلانی در شرایطی که برای مدتی طولانی غذا نمی‌خورید (مثلا حین خواب)، هنگامی‌که ورزش می‌کنید و یا دچار کاهش وزن می‌شوید، تسریع می‌شود.

کازئین سرشار از پروتئین و کلسیم است. بعلاوه این فرآورده حاوی مقداری دکربوهیدارت، آهن و چربی نیز می‌باشد.

نکته مهم این است که کازئین مقدار زیادی لوسین تامین می‌کند که این آمینواسید آغازگر سنتز پروتئین عضلانی است.

به همین دلایل مصرف پودر کازئین در میان ورزشکاران و بدنسازان رایج شده است.

کازئین دو نوع اصلی دارد:

کازئین Micellar : این نوع محبوب‌ترین نوع کازئین است و به آهستگی هضم می‌شود.

کازئین Hydrolysate: این نوع کازئین از قبل هضم شده و به سرعت جذب می‌شود.

کازئین و دیگر فواید آن برای سلامتی

ویژگی‌های ضد باکتریایی و تقویت کننده ایمنی: بعضی از مطالعات سلولی نشان می‌دهند که کازئین فواید ایمنی بخشی و ضد باکتریایی دارد.

کاهش رادیکال‌های آزاد: بعضی از پپتیدهای موجود در پودر پروتئینی کازئین اثرات آنتی اکسیدانی دارد و از ساخت رادیکال‌های آزاد در بدن جلوگیری می‌کنند.

کاهش بافت چربی: در یک مطالعه 12 هفته‌ای میانگین از دست دادن چربی در میان افرادی که مکمل را دریافت کردند 3 برابر بیشتر از گروه دارونما بود.

چه افرادی نباید از مکمل کازئین استفاده کنند؟

افرادی که در حال حاضر مبتلا به بیماری کبدی یا کلیوی هستند و باید دریافت پروتئین‌شان را محدود کنند، مجاز به مصرف پودر کازئین نیستند.

مصرف این مکمل در افرادی که به کازئین آلرژی و یا به لاکتوز عدم تحمل دارند توصیه نمی‌شود.

قبل از مصرف کازئین در دوران بارداری و شیردهی با پزشک مشورت کنید.