متاسفانه در برخی موارد، ممکن است افراد با مشکلاتی هنگام تلاش برای بچهدار شدن روبهرو شوند. بسیاری از زوجین دچار این مشکلات شده و زندگی آنها تحت تاثیر قرار میگیرد.
به طور کلی توانایی بیولوژیک یک زن را برای بچهدار شدن، باروری میگوییم. بانوان از اواخر نوجوانی تا اواخر دهه 20 زندگی خود اوج قدرت باروری را تجربه میکنند. از سن 30 سالگی این توانایی بهتدریج کاهش مییابد.
لازم است این نکته را بدانید که از اواسط 30 سالگی تا 45 سالگی سرعت کاهش قدرت باروری، بیشتر میباشد. اگر شما بیشتر از 35 سال سن دارید و بین بازه زمانی 6 ماه تا یک سال است که درحال اقدام برای بارداری هستید ولی بارداری صورت نگرفته است، میبایست مواردی مانند اقدامات پزشکی و همچنین تغییر در سبک زندگیتان را در نظر بگیرید.
حال بیشتر به این موضوع میپردازیم.
زنان با تمام تخمکهایشان در تخمدان به دنیا میآیند و این تخمکها از شروع بلوغ تا زمان یائسگی آزاد میشوند. جالب است بدانید که تخمکها نیز مثل انسان پیر میشوند. به همین علت است که میگوییم معمولا باردار شدن برای بانوان بالای 35 سال سختتر است.
همچنین بارداری در این سنین عوارض بیشتری دارد. مثلا:
- دیابت
- مردهزایی
- سقط جنین
- ناهنجاریهای ژنتیکی
عوامل متعددی که روی قدرت باروری تاثیرگذارند:
- سن
- سبک زندگی
- ژنتیک
- مراقبتهای قبل از بارداری
- مشکلات تیروئید (پرکاری تیروئید یا کمکاری تیروئید)
- اختلال در تخمکگذاری (اختلالات هورمونی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، هیپرپرولاکتینمی و …)
- چسبندگی لگن
- ناهنجاریهای رحم یا دهانه رحم، مانند پولیپ یا فیبروم در رحم
- اندومتریوز
- آسیب یا انسداد لوله فالوپ که اغلب ناشی از بیماری التهابی لگن است.
- نارسایی اولیه تخمدان
- برخی بیماری های خودایمنی مانند لوپوس
- دیابت کنترل نشده
خوشبختانه مداخلات پزشکی متعددی برای افزایش قدرت باروری وجود دارد. البته تغییر سبک زندگی، تغذیه و مکملها نیز میتوانند به افزایش باروری کمک کنند.
اکنون میخواهیم مکملی را در این راستا به شما معرفی کنیم که حاوی دوز بالای میو اینوزیتول در کنار فولیک اسید و ویتامین E است؛ اینوزیتول یک مولکول مهم جهت تقویت قدرت باروری در زنان و حفظ بارداری فیزیولوژیک میباشد. دریافت کافی میو اینوزیتول در ارتقای کیفیت تخمک و رشد صحیح جنین اهمیت بالایی دارد، احتمال بارداری را افزایش میدهد و به رفع مشکلات باروری در بانوان کمک میکند. از تاثیرات مکمل او اپلاس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمک به بهبود عملکرد تخمدان و ارتقای کیفیت تخمک در زنان
- بهبود عملکرد انسولین و افزایش حساسیت به انسولین
- افزایش قدرت باروری و کاهش بروز سقط جنین
- کمک به بهبود علائم سندروم تخمدان پلیکیستیک (PCOS)
این مکمل حاوی 60 عدد کپسول است و بزرگسالان باید روزانه 4 عدد کپسول را همراه با غذا و آب کافی میل کنند.