بعد از رشد مناسب قدی و وزنی، شاید مهمترین دغدغه والدین بالا بردن هوش کودک باشد. جالب است بدانید که رشد مغز و تواناییهای ذهنی هر فرد از دوران جنینی که در شکم مادر است شروع میشود و رشد حجمی مغز تا 5 سالگی به پایان میرسد. لازم به ذکر است که تقویت هوش با کمک روشهای گوناگونی تا پایان زندگی امکان پذیر است، اگرچه سرعت افزایش هوش هر فرد در سالهای ابتدایی نسبت به مابقی سالهای زندگی بیشتر است.
به طورکلی از دوران بارداری تا 5 سالگی بهترین زمان برای پرورش دادن و تقویت هوش فرد است.
در ادامه قصد داریم چند راهکار ساده برای باهوش شدن کودک را معرفی کنیم.
کودکتان را به مطالعه علاقهمند کنید و برای او کتاب بخوانید:
کتاب خواندن یکی از مهمترین فعالیتهایی است که کودک شما را باهوش میکند. سعی کنید برای مطالعه کودکتان وقت بگذارید حتی اگر کلمات را درک نمیکند. کودکانی که در کودکی مطالعه داشتهاند برای دریافت دانش اشتیاق بیشتری دارند و نسبت به سایر کودکان کنجکاو تر اند.
به کودک خود گوش دهید و با او صحبت کنید:
طبق مطالعات انجام شده کودکانی که بیشتر در خانه صحبت میکنند از فعالیت مغزی بالاتری برخوردار هستند. از کودکتان سوال بپرسید و منتظر پاسخ شوید. این کار به رشد مهارتهای زبانی کودکتان کمک میکند.
از دیگر نکاتی که باید برای داشتن فرزند باهوش رعایت کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- موسیقی را بخشی از زندگی کودکتان قرار دهید.
- استفاده از تبلت و گوشی را محدود کنید.
- تماشای برنامههای تلویزیونی را محدود کنید.
تاثیر تغذیه بر هوش کودک:
این دسته از ریز مغذیها را در رژیم غذایی کودکتان قرار دهید:
- پروتئین
- ویتامین E
- روی (زینک)
- ویتامین D
- ویتامینهای گروه B
- امگا 3
خوراکیهایی برای بالا بردن بهره هوشی کودک:
- ماهی
- ماست
- سبزیجات
- تخم مرغ
- آجیل و مغزها
- گوشت
- میوهها
- زردچوبه
- بلغور جو دوسر پرک
- لوبیاها
اهمیت امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 نقش بسیاری مهمی در افزایش بهره هوشی کودک ایفا میکنند. دانه کتان، آووکادو، گردو، تخم مرغ و ماهیهای چرب منابع خوب امگا 3 هستند. گنجاندن ماهی در رژیم غذایی خانوادهتان، به خصوص اگر کودک بزرگتر از 1 سالی دارید که به تازگی شروع به خوردن ماهی کرده است؛ به تامین امگا 3 مورد نیاز کمک خواهد کرد. در صورت عدم مصرف مقادیر کافی غذاهای دریایی، حتما با مشورت پزشک یا متخصص تغذیه از مکملهای امگا 3 استفاده کنید.